Zastosowanie:
- Gastronomia, duże kuchnie
- Odporne na działanie zasad piekarniki, ruszty i konwektomat
Cechy produktu:
- Rozpuszcza przyschnięte resztki tłuszczu, oleju i białka oraz ślady po grillowaniu, pieczeniu i smażeniu
- Działa samoczynnie, do pianowego czyszczenia pionowych powierzchni
- Duża zdolność emulgacji tłuszczu
- Zdolność spontanicznego rozpuszczania przywartych zabrudzeń
- Świadectwo dopuszczenia do stosowania w przemyśle spożywczym
- Nie zawiera substancji zapachowych
Sposób użycia i dozowanie:
- Nierozcieńczany spieniony produkt nanieść na nawierzchnię i pozostawić do zadziałania (w zależności od stopnia zabrudzenia).Spłukać gruntownie czystą wodą.
- W razie konieczności po czyszczeniu włączyć i nagrzać urządzenie.
Uwaga!
- Z powierzchni i przedmiotów, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, należy usuwać ślady po środkach myjących, przepłukując powierzchnie lub przedmioty starannie wodą.
- Stosować tylko na zimnych nawierzchniach. Przed rozpoczęciem czyszczenia wyłączyć źródła ciepła.
- Środek nieodpowiedni do materiałów wrażliwych na działanie zasad takich jak np. aluminum lub metale kolorowe.