Skoncentrowany, kwaśny preparat do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju powierzchni – w kuchni, gastronomii, przemyśle spożywczym – odpornych na kwasy. Doskonale sprawdza się również w sanitariatach, szatniach, prysznicach i innych pomieszczeniach o dużej wilgotności. Zalecany do dezynfekcji maszyn i urządzeń ze stali nierdzewnej oraz metali kolorowych mających kontakt z żywnością lub środkami żywienia zwierząt. Nie zawiera substancji toksycznych. Usuwa bieżące zanieczyszczenia w postaci osadów nieorganicznych pochodzenia wapiennego, nacieki z rdzy oraz uciążliwy brud. Bakterio- i grzybobójczy. Bezzapachowy.
Zastosowanie:
- Wszystkie powierzchnie wykonane ze stali nierdzewnej, chromu, niklu, mosiądzu.
- Pomieszczenia i urządzenia sanitarne.
- Wszystkie powierzchnie wykonane ze stali nierdzewnej, chromu, niklu, mosiądzu mające kontakt z żywnością.
- Wyposażenie zakładów przetwórstwa mięsnego: urządzenia gastronomiczne ze stali nierdzewnej, wózki aluminiowe, środki transportu wewnętrznego.
- Pokryte kamieniem posadzki twarde z materiałów odpornych na kwasy.
Metody użycia:
- Przy dezynfekcji stosować ściśle wg opisu na opakowaniu.
- Dobrze spłukać przed zastosowaniem środków zawierających aktywny chlor.
- Dezynfekcja przy temperaturze 20ºC.
- Zmywać czystą wodą pitną, wymagany czas wentylacji min. 5 minut.
- Bakterie – 200 ml/ 10 l wody, czas działania 5 minut.
- Grzyby – 500 ml / 10 l wody, czas działania 15 minut.