Zastosowanie:
- Środek do intensywnego czyszczenia kuchni
- Gastronomia i kuchnie przemysłowe; zakłady przetwórstwa spożywczego oraz przemysł;
- Powierzchnie odporne na działanie alkaliów, jak np. stal szlachetna, szkło, płytki, tworzywo sztuczne, ceramika; czyści podłogi, powierzchnie robocze, ściany, kuchenki i sprzęt kuchenny, okapy kuchenne, patelnie, garnki i naczynia
Cechy produktu:
- Znakomicie usuwa zabrudzenia z białka, olejów i tłuszczy
- Bez substancji zapachowych
- Stabilna struktura piany, do stosowania w pistolecie piankowym
- Szybka separacja zgodnie z ÖNORM B 5105
- W bazie danych sprawdzonych środków czyszczących do powierzchni ceramicznych (Lista RK)
- W bazie danych sprawdzonych środków czyszczących do powierzchni stalowych (Lista RE)
Sposób użycia i dozowanie:
- Czyszczenie bieżące: 20 – 100 ml / 10 l wody
- Czyszczenie intensywne: 100 – 1000 ml / 10 l wody
- Czyszczenie z użyciem niskiego i wysokiego ciśnienia: od 1:5 do 1:10 z wodą
- Generator piany (armatka): od 1:5 do 1:10 z wodą
Uwaga!
- Z powierzchni i przedmiotów, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, należy usuwać ślady po środkach myjących, przepłukując powierzchnie lub przedmioty starannie wodą.
- Zawsze używać zimnej wody.
- Zmiany koloru lub różnice w kolorze produktu nie mają wpływu na jego jakość.