Wysokoalkaliczny preparat do dezynfekcji. Nadaje się do użycia na wszystkie powierzchnie i podłogi odporne na zasady w budynkach użyteczności publicznej i służbie zdrowia. Produkt o działaniu grzybobójczym, bakteriobójczym, wirusobójczym oraz sporobójczym (Clostridium difficile).
Zastosowanie:
- Preparat idealny do zastosowania w obszarze kuchennym.
- Do wszystkich nawierzchni i podłóg odpornych na działanie zasad.
Właściwości produktu:
- Preparat czyści i dezynfekuje jednocześnie
- Wysoka zdolność rozpuszczania zabrudzeń olejowych i tłuszczowych
- Ujęty na niemieckich listach VAH* i IHO*
- Zwalcza bakterie włącznie z MRSA, grzyby (w tym drożdże), spory bakteryjne, wirusy z otoczką, wirusy bez otoczki (pełne działanie wirusobójcze)
- Zgodny z wymogami istotnych norm europejskich tj. EN1276, EN1650, EN13697, EN14476, EN13704
Sposób użycia i dozowanie:
- Najpierw usunąć z powierzchni większe zabrudzenia. Potem nawilżyć powierzchnię roztworem roboczym o odpowiednim stężeniu. Pozostawić do wyschnięcia lub spłukać po czasie kontaktu.
- Po dezynfekcji powierzchnie i wyposażenie mające kontakt z żywnością lub skórą spłukać wodą o jakości wody pitnej.
- Zarazki docelowe – Stężenie – Czas kontaktu :
Bakterie 2,5 % 5 min.
Grzyby 4,0 % 15 min.
Spory bakteryjne (Clostridium difficile) 5,0 % 60 min.; powierzchnię należy wstępnie umyć
Wirusy (pełne działanie wirusobójcze) 6,0 % 120 min.